lunes, 16 de mayo de 2011

Maltractament infantil

Molts dels infants pateixen el maltracte. Parlem de maltracte, quan la seva salut física i la seva seguretat o el seu benestar psicològic es troben en perill per les accions infligides bé pels seus pares, o bé per persones del seu entorn.


Cercant informació a internet sobre els equips que tracten aquestos casos, a més dels serveis socials, he trobat l'EAIA.


Els Equips d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (EAIA) són equips especialitzats de segon nivell. Són equips pluridisciplinaris (constituïts generalment per un psicòleg, un pedagog i un assistent social) distribuïts per tot el territori de Catalunya. Actualment a Barcelona compten, a més, amb educadors familiars.

Funcions de l'EAIA:

• Col·laboren amb els serveis del territori en la prevenció i detecció de les situacions d’alt risc social per a infants i adolescents del seu sector territorial.


• Orienten i donen suport als serveis socials d’atenció primària i altres serveis del territori sobre temes relacionats amb infància en risc social.


• Reben els casos d’alt risc social que els deriven els serveis socials d’atenció primària, les instàncies judicials o policials o la mateixa Direcció General d’Atenció a la Infància i Adolescència.


• Porten a terme l’estudi diagnòstic i la valoració dels menors i les famílies en situació de risc social des del triple vessant del treball social, la pedagogia i la psicologia.


• Emeten les propostes tècniques i administratives que més beneficiïn els menors: ja sigui atenció del menor en el nucli d’origen o en un recurs familiar o institucional. Les mesures poden ser de caràcter assistencial, socioeducatiu o terapèutic.


• Fan el seguiment del menor i la seva família un cop aplicada la mesura. Elaboren i duen a terme plans de tractament, de millora i de suport per a la família i per al menor. Es coordinen i utilitzen tota la xarxa de serveis i recursos.

Aquí es troba tota la informació sobre aquest equip: http://www.interxarxes.net/pdfs/2010/3_AjtBCN_infancia_estudi_diagnostic.pdf

No hay comentarios:

Publicar un comentario